Henk Krol in het nieuws

Zonder dralen ruimhartige oplossingen voor Groningen

Op 3 maart werd er in de Tweede Kamer een debat gehouden over het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) over het 'gasgebouw' in Nederland. Aan het eind van het debat kwam een motie van wantrouwen van de PvdD in stemming. 50PLUS en de nog aanwezige leden van de PVV steunden die. Lees hier mijn inbreng namens 50PLUS.

Lees meer...

Kamervragen over ‘terug het verzorgingshuis in’

Ouderen die onlangs onder druk  zijn verhuisd vanuit een verzorgingshuis naar een eigen woning lopen het risico om op korte termijn opnieuw te moeten verhuizen. Alleen op die manier houden zij namelijk recht op een compleet pakket aan zorg.

Lees meer...

Sociale Diensten die medische dossiers opeisen?

Volgens het Eindhovens Dagblad van zaterdag 28 februari zou de sociale dienst van de gemeente Eindhoven medische dossiers opeisen van huisartsen. Vandaar de volgende Kamervragen:

 

Lees meer...

Henk Krol steekt actievoerders in Oss hart onder de riem

In Oss voeren zorgmedewerkers al sinds donderdag actie voor goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden. Ze houden sinds die dag een vergaderkamer in het gemeentehuis bezet. Henk Krol zocht de actievoerders vandaag op.

Lees meer...

50PLUS wil vaccinatie tegen gordelroos in verzorgingshuizen


50PLUS heeft vandaag aan minister Schippers gevraagd of vrijwillige vaccinatie tegen gordelroos standaard kan worden opgenomen in het inentingsprogramma in verpleeg- en verzorgingshuizen. De ziektelast van gordelroos is bij ouderen enorm en de aandoening kent een langdurig en invaliderend verloop.

Lees meer...

Pensioenbewustzijn bij de mensen moet omhoog

Het pensioenbewustzijn bij de meeste mensen is laag, en begint doorgaans pas bij de eerste leesbril. Men gaat vaker en liever naar de tandarts, dan dat men zich in zijn pensioensituatie verdiept. Daar moet nu door dit wetsvoorstel verandering in komen. - Mijn inbreng bij het Kamerdebat over Pensioencommunicatie.

Lees meer...

Kamervragen over korting op pensioen

50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol heeft in het Vragenuurtje van de Tweede Kamer vragen gesteld over het krantenbericht dat 20.000 gepensioneerden bij het ABP geconfronteerd zijn met een korting op hun AOW die opliep tot 10%.

Lees meer...