Henk Krol in het nieuws

Sorry, geen tijd voor antwoord

Al 35 keer werd er de afgelopen weken een bericht van uitstel verstuurd aan indieners van schriftelijke vragen bij de staatssecretaris Van Rijn. 50PLUS wil weten wat er dwars zit.

Lees meer...

Een begeleide Grexit is verstandiger

Vandaag sprak de Tweede Kamer over nieuwe financiële steun aan Griekenland. 50PLUS vindt het onverantwoord voor de derde keer een miljardenlening te verstrekken. Wij geloven niet dat wéér een steunpakket Griekenland zal helpen en dat het vertrouwen in de euro hersteld wordt.

Lees meer...

Vragen over huishoudelijke hulp en keukentafelgesprek

In inmiddels 78 gemeenten is de huishoudelijke hulp teruggeschroefd of afgeschaft. En in diverse gemeenten is de communicatie met de burgers onder de maat. Reden voor schriftelijke vragen van 50PLUS!

Lees meer...

Niet gedwongen van aanleunwoning naar verzorgingshuis

Staatssecretaris Martin van Rijn komt toch tegemoet aan de wensen van 50PLUS: ouderen die nu met intensieve ondersteuning zelfstandig kunnen wonen in een aanleunwoning, hoeven toch niet gedwongen te verhuizen naar een verzorgingshuis.

Lees meer...

50PLUS vraagt kabinet om verbetering koopkracht

Vandaag spraken Tweede Kamerlid Henk Krol en Eerste Kamerleden Jan Nagel en Martin van Rooijen met minister-president Mark Rutte en vicepremier Lodewijk Asscher. Het belangrijkste gespreksonderwerp in het Torentje van de premier was voor 50PLUS de koopkracht van ouderen. Bij de belastingplannen voor volgend jaar zal het kabinet daar nadrukkelijk rekening mee moeten houden.

 

 

Lees meer...

Terugblik op week 27

VIDEO • Mijn terugblik op de laatste vergaderweek in de Tweede Kamer voor het zomerreces.

Lees meer...

Twee belangrijke 50PLUS-moties aangenomen

De Tweede Kamer heeft vannacht een motie van 50PLUS aangenomen waarin wordt gevraagd om een maatschappelijk debat te organiseren over de grenzen aan en de betaalbaarheid van zorg.

Lees meer...