Henk Krol in het nieuws

Zorg over groeiend aantal 'nieuwe' daklozen

50PLUS-Tweede Kamerlid Henk Krol is er niet gerust op dat de gemeenten voldoende toegerust zijn om de zware taak van opvangen en begeleiden van het groeiende aantal daklozen goed uit te voeren. Die ongerustheid blijkt uit vragen die hij aan de staatssecretaris van VWS heeft gesteld.

Lees meer...

Martine Baay geeft zetel op

Martine Baay heeft besloten haar zetel in de Tweede Kamer op te geven. Het hoofdbestuur van 50PLUS heeft Henk Krol, die haar momenteel vervangt, gevraagd zijn werkzaamheden als Tweede Kamerlid te continueren. Krol heeft 'ja' gezegd.

Lees meer...

Twee weken vóór de decentralisatie

"Ruim twee weken nog" zo begon Henk Krol zijn bijdrage bij het debat over de voortgang van de decentralisatie van de zorg naar gemeenten, "en dan is het 2015. Toch een beetje het jaar van de waarheid voor veel gemeenten. Kunnen zij hun inwoners de zorg bieden die zij nodig hebben?"

Lees meer...

“Verkeerd wetsvoorstel voor oudere werknemers”

”50PLUS is van mening dat de regering met een verkeerd wetsvoorstel is gekomen voor het verhogen van de arbeidsparticipatie van de groep werknemers ouder dan 55 jaar.
Lees meer...

Vraag van Eva (column)

Gisteravond stelde Eva Jinek een heel goede vraag aan me. Moet je wel door willen gaan wanneer je imago, terecht of onterecht, in de pers zo is beschadigd.

Lees meer...

Eva Jinek

Henk Krol is zondagavond een van de gasten in het televisieprogramma Jinek. Krol praat over zijn nominatie voor 'de zak van Sinterklaas', de overheveling van de zorg van rijk naar gemeenten en het rampjaar 2015 dat volgens de 50PLUS-volksvertegenwoordiger ouderen te wachten staat.
Lees meer...

De Zak

Via een persbericht mocht Henk Krol vernemen dat hij tijdens het Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen 'de zak' heeft gewonnen. Vreemd dat de organisatie hem niet eens uitnodigde.

Lees meer...