Henk Krol in het nieuws

Waarom NL-Alert de sirene niet kan vervangen

“Waarom gaat het alom bekende en prima werkende luchtalarm verdwijnen?”, vroeg ik al eerder aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Veel mensen zullen daardoor uitgesloten worden van een urgente alarmmelding omdat zij geen toegang hebben tot social media, een mobiele telefoon of internet.

Lees meer...

De negatieve werkloosheidstrend moet kost wat kost gekeerd worden

Het zinnetje ‘Kansen van vooral oudere werknemers op nieuw werk zijn te laag’ uit het regeerakkoord van 2012 heeft anno 2015 niets aan actualiteit ingeboet. Helaas!

Lees meer...

Gaat minister Asscher de ouderenwerkloosheid krachtiger aanpakken?

50PLUS heeft vragen gesteld aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid  over het krantenartikel ‘Drama oude werklozen’.

Lees meer...

Terugblik op de week

Vanaf nu kijk ik geregeld kort terug op wat er die week is gebeurd. Bekijk hier de eerste video.

Lees meer...

Pensioenpotten voller dan ooit, maar géén indexatie?

De grootste pensioenfondsen van Nederland lijken op papier fors verzwakt door de rentedaling van de afgelopen maanden.

Lees meer...

Eindelijk zwart op wit: zorgsysteem werkt niet naar behoren

PvdA-leider Samsom constateerde het zelf: het nieuwe zorgsysteem werkt niet naar behoren. Heeft staatssecretaris Van Rijn na de constatering vanuit zijn eigen partij nu eindelijk een betere oplossing dan hij tot dusver heeft gegeven?

Lees meer...

Langer doorwerken fiscaal afgestraft

Gisteren kopte het AD “Kabinet prikkelt langer doorwerken en straft het af”. In het artikel wordt gesteld dat - al of niet verplicht - langer doorwerken 'beloond' kan worden met een extra greep in de pensioenpot, namelijk via de inkomstenbelasting over het inkomen gecombineerd met de ingegane pensioenuitkering.

Lees meer...