Henk Krol in het nieuws

Vaccins voor ouderen worden bewust verzwegen

In het artikel ‘Vaccins ouderen bewust verzwegen’ in De Telegraaf stelt klinisch farmacoloog prof. dr. Koos Brouwers dat tienduizenden ouderen in Nederland onnodig chronisch ziek worden doordat hen beschermende vaccins worden onthouden.

Lees meer...

Gemeenten houden zich niet aan de wet

Veel gemeenten schroeven zonder pardon – en zonder behoorlijk keukentafelgesprek – de vergoeding voor huishoudelijke hulp terug. Die gemeenten houden zich niet aan de wet. Dat is een kwalijke zaak! Het was één van de heikele onderwerpen die op mijn bespreeklijst stond voor het overleg over de decentralisatie van de WMO.

Lees meer...

Té bedachtzaam beleid maakt pensioenen lager

De Tweede Kamer debatteerde uitgebreid met staatssecretaris Jetta Klijnsma over diverse pensioenonderwerpen. Ik betoogde dat we met ons overmatig bedachtzame pensioenbeleid slechts één ding bereiken: zekerheid over een lager en niet waardevast pensioen.

Lees meer...

Red de mensen die langdurig zorg nodig hebben

Ook 50PLUS heeft de petitie Red de zorg ondertekend. Vandaag hield ik staatssecretaris Van Rijn opnieuw voor dat hij moet stoppen met de bezuinigingen op zorg en ondersteuning thuis. Er moet altijd voldoende personeel aanwezig zijn om goede zorg te kunnen geven. Zorgmedewerkers moeten materieel en immaterieel op waarde worden geschat, net als mantelzorgers en vrijwilligers. Met andere woorden: Red de zorg!

Lees meer...

‘Afschuwelijk om op dit punt gelijk te krijgen’

“Er is geen enkele reden om de staatssecretarissen Van Rijn en Klijnsma nog langer de hand boven het hoofd te houden”, reageert Henk Krol, partijleider van 50PLUS op de constatering van de Nationale Ombudsman dat de overheid bij het doorvoeren van het nieuwe pgb-stelsel het menselijk belang compleet heeft verwaarloosd.

Lees meer...

Waarom is Nederlandse hemd niet nader dan Griekse rok?

Hoe kan het kabinet van VVD en PvdA zo lichtvaardig een zwart financieel gat van 5 miljard euro instappen en tegelijkertijd groepen in onze eigen samenleving – zoals ouderen – niet de koopkrachtontwikkeling en zorg gunnen die hen toekomen? Is het Nederlandse hemd dan niet nader dan de Griekse rok?, vraagt 50PLUS zich af.

Lees meer...

Verdeel de koopkracht eerlijk!

Gepensioneerden gaan wéér koopkracht inleveren in 2016. Dat blijkt uit de ramingen van het Centraal Planbureau. 50PLUS blijft er op hameren: de koopkracht moet eerlijk verdeeld worden tussen werkenden, mensen die niet kunnen werken en mensen die gewerkt hebben en nu gepensioneerd zijn!

Lees meer...