Henk Krol in het nieuws

Minister Blok bagatelliseert huurverhogingen

De verhuurderheffing is 50PLUS al jaren een doorn in het oog. Het leidt tot huurstijgingen tot wel 25 procent. Veel huurders zijn ten einde raad. Dat minister Blok van Wonen dit bagatelliseert is te erg voor woorden!

Lees meer...

Debat over kortingen op pensioenen

50PLUS verzocht vandaag om een debat in de grote zaal van de Tweede Kamer over de aangekondigde kortingen op de pensioenen. Ons verzoek kreeg steun van alle politieke partijen!

Lees meer...

Het faillissement van de ouderenzorg

Het faillissement van TSN is verworden tot het faillissement van de ouderenzorg. Immers, het beleid van deze regering heeft bijgedragen aan een klimaat waarin zorgorganisaties failliet gaan. Een transitie van zorgtaken als huishoudelijke hulp naar gemeenten mét een forse korting van het budget maar zonder bodem in de tarieven, dat kon niet vlekkeloos verlopen. 50PLUS is daar altijd tegen geweest!

Lees meer...

Rapportage over terugdringen psychofarmaca

Op verzoek van 50PLUS krijgt de Tweede Kamer jaarlijks een voortgangsrapportage over het terugdringen van psychofarmaca.

Lees meer...

Aanpak ouderenwerkloosheid deugt niet

De kosten, de effectiviteit én de efficiëntie van het werkgelegenheidsbeleid van dit kabinet zijn onvoldoende duidelijk. Mede daardoor deugt de aanpak van de ouderenwerkloosheid niet, vindt 50PLUS. Van sommige beleidsinstrumenten van het ministerie van SZW voor de bestrijding van langdurige ouderenwerkloosheid is niet eens bekend hoeveel geld ermee gemoeid is en hoeveel werkzoekenden ermee geholpen zijn. 50PLUS pleit voor meer onderzoek naar de effectiviteit van beleidsinstrumenten die minister Asscher inzet om oudere werklozen weer aan het werk te helpen.

Lees meer...

Grote onzekerheid door mantelzorgboete

De mantelzorgboete is een straf op medemenselijkheid. En dat kán gewoon niet, vindt 50PLUS.

Lees meer...

Geen pensioenkortingen, wel indexatie!

De boodschap van 50PLUS vandaag was: zet géén verdere herziening van het pensioenstelsel door. En: volgend jaar geen pensioenkortingen, maar pensioenen indexeren!

Lees meer...