Henk Krol in het nieuws

Minister-president geef toe: er is een koopkrachtkloof!

50PLUS wil van minister-president Rutte bevestigd hebben dat er inderdaad een koopkrachtkloof is ontstaan tussen werkenden en gepensioneerden. Stop eens met bagatelliseren. Draai er niet omheen. Geen mooipraterij en wees gewoon eerlijk, premier Rutte!

Lees meer...

Bruggen slaan? De kloof wordt juist steeds groter!

Veel gepensioneerden gaan er volgend jaar op achteruit of krijgen een kleine verkiezingsfooi. Niet voor het eerst: de afgelopen jaren was het niet anders. Daardoor werd de kloof tussen werkenden en niet-werkenden steeds groter. En dat allemaal onder het bezielende thema van dit kabinet van VVD en PvdA: ‘Bruggen slaan’.

Lees meer...

Ouderen zijn ongenadig hard gepakt

Dat de meeste pensioenen niet meer geïndexeerd worden en soms zelfs gekort is een schande tegenover de mensen die Nederland hebben opgebouwd en die op een onbezorgde oude dag hadden gerekend.

Lees meer...

Interventieteams naar ondermaatse verpleeghuizen

Staatssecretaris Van Rijn stuurt interventieteams naar ondermaatse verpleeghuizen. Gaan die teams als een  soort curator de zaak écht overnemen en op korte termijn zorgen voor verbetering? 50PLUS dringt daar sterk op aan!

Lees meer...

Dementiezorg ‘over de wetten heen’

Mensen met dementie en hun mantelzorgers verdienen het dat er aandacht is voor dementiezorg ‘over de wetten heen’.

Lees meer...

Verhuurderheffing moet van tafel!

De Verhuurderheffing van minister Blok heeft er voor gezorgd dat vooral de zwakste schouders de zwaarste lasten dragen. Voor middeninkomens zijn de huren in vier jaar tijd met bijna 20 procent gestegen! 50PLUS vindt nog steeds dat de Verhuurderheffing van tafel moet.

Lees meer...

Aantal huishoudens met problematische schulden neemt toe

Mensen worden onvoldoende beschermd tegen onverantwoorde consumentenkredieten en allerlei vormen van gespreide betaling. Bedrijven brengen tot wel 14 procent rente in rekening! 50PLUS vraagt om herziening van het Besluit Kredietvergoeding, waarin dit geregeld is. Want 14 procent rente, dat is niet meer van deze tijd.

Lees meer...