Henk Krol in het nieuws

Creëer een nieuw samenwerkingsverband

Er ligt nu een historische kans om de Europese Unie in de huidige vorm te ontmantelen nadat er een nieuw samenwerkingsverband is gecreëerd.

Lees meer...

Brexit: stel de burger centraal

'De uitslag van het Britse referendum laat zien dat steeds meer mensen de Europese Unie in de huidige vorm niet langer steunen. Ook in Nederland merk ik,als ik goed luister, dat de meningen zeer verdeeld zijn', aldus Henk Krol.

Lees meer...

Maak stemmen vanuit het buitenland makkelijker!

50PLUS wil dat Nederlanders in het buitenland zoveel mogelijk elektronisch kunnen stemmen. Voor hen zou het een enorme vooruitgang zijn als dat kan via bijvoorbeeld DigiD.

Lees meer...

Financiële ondersteuning afsplitsingen vervalt!

Kamerleden die zich afscheiden van hun fractie krijgen in de toekomst geen financiële vergoeding voor ondersteuning meer. Afgesplitste Kamerleden mogen zich ook geen ‘fractie’ noemen, maar heten voortaan ‘groep’. Dat is het voorstel van de werkgroep Fractievorming. 50PLUS had liever gezien dat het probleem rond partijafsplitsingen fundamenteel was opgelost: in de Grondwet. 

Lees meer...

Zorgen over wijkverpleging

De wijkverpleegkundige is één van de pijlers onder het verzorgen van ouderen met een complexe zorgbehoefte. Zij wonen steeds langer thuis – moeten dat ook. 50PLUS maakt zich zorgen over de wijkverpleging, onder meer over de grote registratielast.

Lees meer...

Perspectief voor 50-plussers?

Het nieuwe actieplan om werkloze ouderen aan een baan te helpen heet ‘Perspectief voor 50-plussers’. 50PLUS heeft meteen al een aantal vragen. Bijvoorbeeld: waarom de grens leggen bij 50-plussers? De risicoleeftijd begint (helaas) al bij 45-plussers. En waarom wordt de plaatsingsfee afgeschaft?

Lees meer...

Splits het ministerie van Veiligheid en Justitie

De meest wrange conclusie van de commissie Oosting: er was waarschijnlijk geen sprake van een doofpot, want ‘zo’n situatie veronderstelt in elk geval het organisatorisch vermogen om zaken effectief toe te dekken en dat zo te houden’. Ofwel: het ministerie van Veiligheid en Justitie hangt zodanig als los zand aan elkaar dat zij niet alleen in positieve zin, maar ook in negatieve zin tot weinig in staat is. Daarom pleit 50PLUS voor het opsplitsen van het ministerie.

Lees meer...