Henk Krol in het nieuws

Leeftijd blokkeert rentekorting

Puur op grond van leeftijd kreeg een echtpaar in het Overijsselse Goor geen rentekorting voor zonnepanelen. Ik stelde daarover Kamervragen aan minister Blok.

Lees meer...

Afschuwelijke ‘filevorming’ in het ziekenhuis

Vandaag stelde ik in de Tweede Kamer de volgende vragen aan staatssecretaris Van Rijn over kwetsbare ouderen die langer dan noodzakelijk is in het ziekenhuis moeten blijven liggen.

Lees meer...

Wat speelde er in de Tweede Kamer?

VIDEO • Mijn terugblik op afgelopen week. Wat speelde er in de Tweede Kamer? Onder meer de 'bed-bad-brood-regeling', het PGB-debacle, rampenzender NPO1 en de Stoel van 50PLUS komen aan bod.

Lees meer...

Decentralisatie van WMO verloopt onbeheerst

De decentralisatie van de WMO verloopt ronduit onbeheerst. En daarmee druk ik mij heel beheerst uit.

Lees meer...

Rammelend compromis over bed, bad en brood

Voorop staat dat mensen die de gebruikelijke rechtsgang hebben doorlopen – en definitief géén verblijfstitel krijgen - moeten vertrekken. Alles moet dáár op gericht zijn. Er moet daarom harder gewerkt worden aan succesvolle terugkeer.

Lees meer...

PGB: 15 mei is laatste deadline

Vandaag was er wéér een debat met staatssecretaris Martin van Rijn over de slepende PGB-kwestie. Als het aan 50PLUS had gelegen, hadden wij dat debat gevoerd met een andere staatssecretaris! De volgende deadline is wat 50PLUS betreft de laatste.

Lees meer...

Wéér ging nationale rampenzender ‘op zwart’

En wéér stond onze nationale zender nummer één – NPO1 – op zwart. Twintig minuten lang was op Koningsdag het bordje ‘even geduld a.u.b.’ te zien. En dat voor onze rampenzender!

Lees meer...