Henk Krol in het nieuws

Henk Krol vindt Publieke Omroep te kwetsbaar

“Hoe triest ook voor de mensen die erbij waren, maar een gek met een nepwapen die de publieke omroep kan platleggen. Dat geeft toch te denken? (…) “Het Journaal, Radio 1, Nieuwsuur, Het Oog, ze komen allemaal uit dat ene gebouw. Pas nu realiseer je je hoe kwetsbaar dat kan zijn.” Lees hier het artikel op Mediacourant.

Lees meer...

Veel gemeenten kunnen ouderenzorg niet of nauwelijks betalen

40 procent van de gemeenten denkt de ouderenzorg niet te kunnen betalen. 50PLUS wil weten hoe de kwaliteit en beschikbaarheid van voorzieningen van voldoende niveau kan blijven. En hoe de positie van de zwakkere gemeenten beschermd wordt.

Lees meer...

Achterwege blijven indexatie pensioen niet nodig

Bij een opgelopen indexatieachterstand van rond 10% is de kans op indexatie van de pensioenen, laat stáán inhaalindexatie, kleiner dan ooit geworden. 50PLUS denkt dat dat niet nodig is.

Lees meer...

Belangrijke 50PLUS-motie over koopkracht aangenomen

De Tweede Kamer heeft vandaag een belangrijke motie van 50PLUS aangenomen. In de motie wordt het kabinet gevraagd de koopkrachtontwikkeling van ouderen te onderzoeken op basis van de geboortecohortbenadering. Dat geeft volgens 50PLUS een veel eerlijker beeld van hoe de koopkracht van ouderen zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Lees meer...

Regelement van Orde moet worden aangepast

Bij de Regeling van Werkzaamheden van woensdag 21 januari werd geschiedenis geschreven. Als gevolg daarvan zal het Regelement van Orde voor de Tweede Kamer moeten worden aangepast. Hieronder de letterlijke tekst van het debat én een videolink!

Lees meer...

Zorgvuldigheid gaat voor snelheid

Ik maak me zorgen: verzorgingshuizen sluiten, maar de zorgvraag van mensen verdwijnt niet als bij toverslag. Daarom is het belangrijk dat gezorgd wordt voor goede zorg thuis. Echter, ook daarop wordt bezuinigd. Ik ben er elke keer weer verbluft over. Ik vind dat zorgvuldigheid voor snelheid moet gaan.

Lees meer...

Ouderen hebben wéér de slechtste koopkrachtontwikkeling

Bij het debat over de koopkrachtontwikkeling bij ouderen hield ik het kabinet voor dat het relatief ongunstige koopkrachtbeeld voor ouderen jaar op jaar doorzet. De regering houdt vol ‘de pijn eerlijk te verdelen’, maar dat gebeurt niet.

Lees meer...