Henk Krol in het nieuws

50PLUS stijgt weer bij EenVandaag

Terwijl 50PLUS weer een zetel stijgt, daalt de steun voor de coalitie deze maand opnieuw met 8 zetels. Gezamenlijk komen de VVD en de PvdA uit op 34 zetels, fors minder dan de helft nu in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit De Stemming, de politieke peiling van EenVandaag uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. 

Lees meer...

Inspelen op veranderingen ouderen

[INTERVIEW] Als er een baby op komst is, wordt het kamertje maanden van te voren ingericht. Als je ouder wordt, moet je eerst van de trap vallen, wil er iets in je woning veranderen. “En het ligt in de eerste plaats aan die ouderen zelf hoor”, vindt 50PLUS-leider Henk Krol. “Wanneer dringt het nu eens door?”

Lees meer...

Zorg over risicovolle pensioenen bestuurders

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) is, net als Henk Krol, bezorgd over de risicovolle manier waarop gemeenten. provincies en waterschappen het pensioen regelen voor hun dagelijks bestuurders. Maar zover hij weet is er nog geen enkele pensioenafspraak niet nagekomen. Plasterk schrijft dat in reactie op Kamervragen van 50PLUS. Die fractie trok de minister aan zijn jasje op basis van berichtgeving in Binnenlands Bestuur, waaruit bleek dat de pensioenpot van gemeenten voor hun politieke ambtsdragers maar voor de helft was gevuld.

Lees meer...

Meldpunten van 50PLUS voor klachten WMO

Als service aan de burgers hebben of openen diverse provinciale afdelingen van 50PLUS een WMO-meldpunt. Gebruikers van WMO-voorzieningen kunnen op de afdelingswebsite hun klachten en ervaringen melden.

Lees meer...

Succes voor 50PLUS-verzoek digitale aangifte

De Belastingdienst werkt op verzoek van 50PLUS aan een vangnet voor burgers die belastingzaken niet digitaal kunnen afhandelen, zo schrijft Nu.nl op haar website.
Lees meer...

Minister Plasterk onderzoekt 'zetelroof'

Minister Plasterk onderzoekt of hij kan voorkomen dat Kamerleden die uit hun fractie stappen aanblijven als Kamerlid en hun zetel "meenemen". Vorige week verlieten de PvdA-Kamerleden Kuzu en Özturk de PvdA, ze beginnen hun eigen fractie. Eerder gebeurde dat met de leden Bontes, Van Klaveren en Van Vliet die uit de PVV stapten en Klein die 50PLUS verliet.

Lees meer...

Maak reiskosten voor mantelzorgers aftrekbaar

Dankzij mantelzorgers blijven de kosten voor de gezondheidszorg betaalbaar. Daarom is het volgens fractievoorzitter Henk Krol van 50PLUS, onverstandig dat mantelzorgers door belastingmaatregelen extra worden belast. “We moeten hen juist extra dankbaar zijn en op zoveel mogelijk manieren ondersteunen”, aldus Krol. Om die reden dient 50PLUS bij de begrotingsbehandeling VWS eenmotie in om reiskosten voor mantelzorgers fiscaal aftrekbaar te maken.

Lees meer...