Henk Krol in het nieuws

Sociale Diensten die medische dossiers opeisen?

Volgens het Eindhovens Dagblad van zaterdag 28 februari zou de sociale dienst van de gemeente Eindhoven medische dossiers opeisen van huisartsen. Vandaar de volgende Kamervragen:

 

Lees meer...

Henk Krol steekt actievoerders in Oss hart onder de riem

In Oss voeren zorgmedewerkers al sinds donderdag actie voor goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden. Ze houden sinds die dag een vergaderkamer in het gemeentehuis bezet. Henk Krol zocht de actievoerders vandaag op.

Lees meer...

50PLUS wil vaccinatie tegen gordelroos in verzorgingshuizen


50PLUS heeft vandaag aan minister Schippers gevraagd of vrijwillige vaccinatie tegen gordelroos standaard kan worden opgenomen in het inentingsprogramma in verpleeg- en verzorgingshuizen. De ziektelast van gordelroos is bij ouderen enorm en de aandoening kent een langdurig en invaliderend verloop.

Lees meer...

Pensioenbewustzijn bij de mensen moet omhoog

Het pensioenbewustzijn bij de meeste mensen is laag, en begint doorgaans pas bij de eerste leesbril. Men gaat vaker en liever naar de tandarts, dan dat men zich in zijn pensioensituatie verdiept. Daar moet nu door dit wetsvoorstel verandering in komen. - Mijn inbreng bij het Kamerdebat over Pensioencommunicatie.

Lees meer...

Kamervragen over korting op pensioen

50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol heeft in het Vragenuurtje van de Tweede Kamer vragen gesteld over het krantenbericht dat 20.000 gepensioneerden bij het ABP geconfronteerd zijn met een korting op hun AOW die opliep tot 10%.

Lees meer...

50PLUSpunt Friesland feestelijk geopend

Vandaag is in Leeuwarden het eerste 50PLUSpunt geopend. De openingshandeling werd verricht door Henk Krol, Tweede Kamerlid voor 50PLUS.

Lees meer...

Langere looptijd actieplan 50PLUSwerkt

50PLUS-Tweede Kamerlid Henk Krol wil dat de looptijd van het Actieplan50pluswerkt wordt verlengd en het budget ervan wordt verhoogd als de Wet Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd wordt aangenomen en het aantal oudere werknemers op de arbeidsmarkt dus zal toenemen.

Lees meer...