Henk Krol in het nieuws

Succes voor 50PLUS-verzoek digitale aangifte

De Belastingdienst werkt op verzoek van 50PLUS aan een vangnet voor burgers die belastingzaken niet digitaal kunnen afhandelen, zo schrijft Nu.nl op haar website.
Lees meer...

Minister Plasterk onderzoekt 'zetelroof'

Minister Plasterk onderzoekt of hij kan voorkomen dat Kamerleden die uit hun fractie stappen aanblijven als Kamerlid en hun zetel "meenemen". Vorige week verlieten de PvdA-Kamerleden Kuzu en Özturk de PvdA, ze beginnen hun eigen fractie. Eerder gebeurde dat met de leden Bontes, Van Klaveren en Van Vliet die uit de PVV stapten en Klein die 50PLUS verliet.

Lees meer...

Maak reiskosten voor mantelzorgers aftrekbaar

Dankzij mantelzorgers blijven de kosten voor de gezondheidszorg betaalbaar. Daarom is het volgens fractievoorzitter Henk Krol van 50PLUS, onverstandig dat mantelzorgers door belastingmaatregelen extra worden belast. “We moeten hen juist extra dankbaar zijn en op zoveel mogelijk manieren ondersteunen”, aldus Krol. Om die reden dient 50PLUS bij de begrotingsbehandeling VWS eenmotie in om reiskosten voor mantelzorgers fiscaal aftrekbaar te maken.

Lees meer...

Meer aandacht voor SOA's bij ouderen

Bijdrage van Henk Krol tijdens de begrotingsbehandeling Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zijn aandachtspunten waren onder meer: SOA's, mantelzorg, alcoholgebruik, ziekenhuizen, ondervoeding en de boetes voor mensen met een premieachterstand.

Lees meer...

Debat over de verpleeghuizen

Bij het Kamerdebat over de verpleeghuizen kreeg 50PLUS een harde toezegging van staatssecretaris Van Rijn. Hij gaat onderzoeken met welk percentage de regeldruk voor medewerkers van verpleeghuizen moet afnemen. Ook hij vindt het belachelijk dan men te veel tijd kwijt is aan administratie, tijd die beter gebruikt kan worden om daadwerkekijk hulp te verlenen.

Lees meer...

Voorzitter: "Geef de geroofde zetel terug"

50PLUS-voorzitter John Struijlaard vraagt aan Norbert Klein om zijn 'geroofde Kamerzetel' terug te geven. Na het uitreden van twee leden van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer is alom de discussie ontstaan over het feit dat zoveel Kamerleden hun fractie hebben verlaten en toch hun zetel meenemen. 

Lees meer...

Vragen over pensioenpotten gemeentes

Uit berichten blijkt dat de pensioenpot van veel gemeenten maar voor de helft gevuld zou zijn. Het zou gaan om een tekort van ongeveer een half miljoen euro. Er wordt gesproken over 'een tikkende tijdbom'.

Daarom de volgende schriftelijke Kamervragen:

Lees meer...